Monday, 28 May 2012

penat oh penat.....

assalamulaikum ^__^
 <3

 first of all aku nak berterima kasih la kat korang yang sudi-sudi singgah blog aku yang tah pape ni..hehe
maklum la budak sekolah ni bukan de cite sangat nak sharing2 ni..
citenye pon cite yang sama je..sekolah,membe,sekolah,membe
tu je la yang aku tau..huhuhu

lame aku mendiam diri ni pon kes exam...law tak asal ada masa je layan fb atau blogwalking blog orang lain...
kadang-kadang aku terpikir jugak..asal la bosan sangat rentetan hidup aku ni..emmmm tak extrem lansung kan kan...
 

..........................

hooreyyy...akhirnya exam aku abis jugak minggu lepas
tapi kan yang sedihnye time tu jugak la aku kene siapkan hantaran abang aku...maklum la abang aku nak kawin dah...lepas tu aku jugak la yang kene ciapkan hantaran dia...sebab aku je satu-satunya adik pempuan diorang...huhu terpaksa tau!!
  
ni pon tengah penat lagi nak uruskan rumah aku nak kenduri sambut menantu minggu depan....
rasa cam bukan dalam mood cuti sekolah je..sebab kenduri sana sini....
pape hal pon thanks to kakak-kakak iparku yang sedia membantu...
huhu ringan sikit beban aku...dah la rumah tungang terbalik....
tak daya aku nak kemas-kemas segala sorang2....


emm...sebenarnye banyak bende lagi aku nak cite...
tapi memandangkan aku banyak lagi nak buat ni aku stop dekat sini je la yek....
lepas kenduri nanti aku nak update banyak-banyak...muahahahaha
 
ha satu lagi  aku nak jemput datang kenduri rumah aku(bukan aku yg kawin yek,,abang aku).....nanti cakap aku cite pasal aku nak kenduri tapi tak menjemput pon...so tak mo la macam tu yek...
rumah aku kenduri pada 3.6.2012...ari ahad...alamatnye keratong 4 je(faizi &fariza n saiful&aida)..sambut menantu nye serentak dua orang abang-abang aku...
yang tak kenal aku tu buat2 kenal sudah....hakhak


k la tata  >,<
 

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Sunday, 6 May 2012

exam dah start~~


assalamualaikum..^_^


hai dan salam sejahtera semua...okey first aku nak ucapkan thanks to korang kerana sudi singgah and baca entry aku yang tak seberapa ni(ececeh..merendah diri la plak >,<)..kalau rasa tak nak bace sila pangkah x kat atas tu awal-awal yek...terima kasih~~~

jen...jen..jengg..yaeh akhirnya exam aku dah nak start..
uwaaawaa tak sabar nye nak exam...nak tau tak kenapa aku suka bila time exam~~sebabnye ialah
.
.
.
1.bila exam, aku boleh reverse balik ape yang cikgu ajar..emm maklum la aku kan kuat pelupa...(sebab tu dak klaz aku pnggil aku nenek..>,<)..so time ni la aku biasanya akan paham pe yang diajar...sebab time dalam kelas cikgu mengajar,, aku kuat berangan je..hehe
2.biasanya bila exam dah dekat cikgu takkan minta nota punyer la...hahaha part tu yang aku suka..tau tak kenapa?..aku punyer buku nota mane pernah complete..(shutt!!!..senyap-senyap suda..)kerje sekolah aku pon mane pernah siap..haa??pe?? tak kene dende ke??hehehe..jawapanye aku dah biasa kene dende2 ni....so paham-paham je la~~~
3.bila exam maknenye cuti panjang nak bermula...horeyy(terlompat-lompat) bestnye...boleh la lepas ni nak plan awal-awal pergi shopping, melancong, lepak-lepak(opsss...itu bukan dalam senarai yek:-D)tak sabar tak sabar...
hahaha..banyakkan kebaikan exam dari keburukan...so untuk korang2 yang tak suka bila nak exam tu..aku nasihatkan tak payah pikir sangat..tengok macam aku..cool je^_^..muahahaha

tapi yang seramnye bila nak dapat result nanti la...
nak tengok muka cikgu pun takot huhuhu~~
  itulah lumrah seorang yang bergelar pelajar macam aku...(aikk de kne mengena ke??(-_-"))

so bila cuti korang dah rancang ke nak buat apa2??
emm jangan buat perkara yang tak barfaedah sudah la yek..
yang berkerja tu kerje lek elok k....

k la sampai sini sahaja entry aku...
kalau tak bertambah-tambah merapu+mengarut aku tulis..
semoga menjalani hidup yang ceria
tata >,<



terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Free Bleeding Hearts Cursors at www.totallyfreecursors.com