Sunday, 26 August 2012

tukar nama????

Assalamualaikum….


Aikk?? Tukar nama???? Nama ape???? Siapa???? Bile??? Kenapa????.....eh banyaknye soalan..rileks3 bab kata pepatah 'jangan biarkan hidup anda diselubungi misteriii'( smbil keluar asap)...huhuhuhu banyak pulak aku nak merepek ni..
ok2 firstly  sape tau jawapan untuk soalan tu seme aku bagi emmm RM 0.20 lah..duit raya tu...lw dapat jwb aku pos duit tuh...
ha cpat2 ...ala lambat la korang nih..ok lah meh aku bg tau answer nye….

Tada!!!! Sebenarnye aku dah tukar nama blog aku lah...
ala tak kan tak perasan kot nama at atas tu...huhu gempak r nama tu???...huyoo gempak gempak...
ok2 tak yah r puji lebih2...sory la aku tak perlukan publicity...hahaha….
actually nama untuk blog aku kan dulu memoridairi.blogspot.com jadi disebabkan aku dah bosan dengan konon2 nye memori dairi tuh so aku pon menukarkan menjadi nama yang ada makna la bagi life aku..wah gitu...
jadi tercipta la sipelangiharapan.blogspot.com….

Ok2 aku tau korang mesti nak tanye ape kena mengena aku dengan si pelangi kan...
so jawapanye aku lah si pelangi tu..hahha...
so kenapa pelangi???? 
Hehhe  jwpanye bnyak jd aku huraikanlah satu2….ehem ehem  faktor
                                                                  1.pelangikan banyak color pelik2...so aku pon mcm pelangi yg banyak perangai pelik2

2.pelangikan cantik..ehem ehem jd aku pon c jgk tp c untuk ceria la bkan cantik yek ahakk  

3.pelangikan kalau lepas hujan je muncul so mcm ak la lw bosan je bru rasa nak menaip dan muncul di alam maya ini...huhu
              
4. pelangikan ada macam2 warna so aku pon mcm tu jgk suka dress up mcm2 warna….
  
5.lastly suka hati aku la aku nak letak pelangi ke, guruh ke, petir ke kan blog aku...so it up to me la kan….hehe

So tu lah sebab nye aku jadi si pelangi….jd lepas nih lw jmpe pelangi ingat la at aku nih si sang pelangi...ahakk...
perasan je lebih aku nih kan...sabo je la…..
dulu tu sebab aku letak memori dairi sebab tak de sebab...
suke2 je…

Ade yang nk tanye ape perasaan aku tak??? Ala lw tak nak tanye pon xpe aku still nk bg tau jgk...
oh perasaan aku sekarang macam terlebih gula!! Sebabnye??
 Heh sebab akukan suke perasan jd aku bangge la sebab de yang sudi baca blog aku ni..hehe..spe ek????? 
Emm ala yang cute2 tu….spe??? Ala orang yg tengah baca ni la...
eh tengok tu dah senyum senyum..ala2 manisnye!! Manisnye!!
Ehem ehem( kadangkala kite terpaksa menipu kwn kite utk buat dia hepy selalu..ahakk)

Eh tengok mcm2 dah aku merapukan...oklah sampai sini saja!!!!  Semoga ceria selalu macam aku...ececeh puji diri sendiri nmpak!!.....hahahahh

Tata muah3x!!!

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Saturday, 25 August 2012

saya belajar~~

assalamualaikum...

xbnyk bende saya nk tulis harini tapi just nak bagi korang bace puisi( emm puisi kot..rasenye la..;-p)



Hari ini saya belajar…….
Iya belajar tentang pelbagai perkara……………

Saya belajar,
Bahwa tidaklah penting apa yang saya miliki,
Tapi apa yang penting,
Adalah apa yang patut saya hargai
Selagi  saya mampu

Saya belajar ,
Bahawa saya harus menghormati orang lain
Jika ingin orang lain meghargai saya

Saya belajar ,
Mengucapkan kata maaf
Tidak semestinya apabila melakukan kesalahan 
Tetapi tidak mahu dikuasai perasaan bersalah terus menerus
Walaupun pada hakikatnya saya tidak bersalah

Saya belajar ,
Bahawa saya harus memilih
Adakah menguasai sikap dan emosi lebih penting?
Atau sikap dan emosi itu yang akan menguasai saya?

Saya belajar,
Bahawa setiap manusia punya hak untuk marah
Tapi bukan beerti mereka harus membenci sesama sendiri

Saya belajar,
Sepahit -pahit kejujuran
Adalah lebih mulia
Berbanding semanis-manis pembohongan

Saya belajar,
Bahawa perlu masa bertahun-tahun
Untuk membangunkan kepercayaan 
Dan hanya beberapa detik saja untuk menghancurkannya

Saya belajar
 bahawa saya tidak dapat memaksa orang lain mencintai saya
tapi saya hanya dapat melakukan sesuatu yang
 bermakna untuk orang yang saya cinta

saya belajar,
saya harus bersabar 
walaupun pelbagai halangan yang datang
kerana setiap dugaan pasti ada hikmah disebaliknya

saya belajar,
setiap manusia melakukan kesilapan dan kesalahan
jadi belajar memaafkan dan menerima orang lain
kerana saya juga seorang manusia 

saya belajar ,
bahawa jika seseorang tidak menunjukkan perhatian
seperti yang saya inginkan
bukan beerti bahawa dia tidak mencintai saya

saya belajar,
bahawa dua manusia dapat melihat sebuah benda yang sama
tetapi dari sudut pandangan yang berbeza

jadi belajarlah
semoga anda sentiasa sedar dengan setiap perkara dan harus 
berbincang dengan orang lain tentang tindakan yang kita ambil
kerana setiap tindakan kita kadang-kadang tanpa kita sedari 
telah melukakan hati orang yang kita sayangi 

                           
salam sayang,                                                                                                                                                                                   suhada  

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Monday, 20 August 2012

anak sedara saya~~~

assalamualaikum ^__^
.
.
lame kan saya tak update..(ehem2 harini nk gne perkataan  saya plak la..) kadang2 bukan saya taknak update blog..nk sangat2 tapi xde idea la, busy la, intrnet lembab la,..ish3 macam2 hal...oklah alang2 saya dah nak update ni rasenye tak lambat lagi kan kalau saya nak mengucapkan selamat hari raye aidilfitri kepada semua rakan blogger dan rakan yg mengenali saya..maaflah kalau selame ni saya de terkasar bahasa...maklum la saya hanya manusia biasa yang kadang2 tu ade jgk buat salah dan tak sedar akan kesilapan itu...

oklah harini saya just nak bg korang berkenalan dengan anak2 sedara saya yg cute2 tu...haha nak kate cute tu bleh la..janjide rupakan..jom2 tengok gamba2 ni seme

 ok yang dgn saya tu nmenye ain hidayah...comel x?? haa lw nk tau ni la anak sedara saya yang paling sopan dan ayu sekali..main bunga api pon takot..ain ni kalau nak lalu depan saya amat2 lah sopan..siap tunduk lagi bila jalan..tapi bila dia marah..haha senyap semua..harap je kecik tapi dia pnye nasihat macam budak besa,,huhu sabo je la

ok ni la anak sedara saya yang paling tua sekali..hehe dia ni sebaya je gan saya..tapi control maco kuat..namanya faiz hakimi..ee kalau cakap dengan dia ni asyik nak menang je..pelik sungguh dia ni

haa yang si cantik manis ini namanya nurul izzati.. korang tengok  budak kecik lagi kan tapi kalau cite bab pakwe..perghh kalah saya..ni kalau nk tau ramai ni peminat..


 ok anak sedara saya yang tudung biru tu tau..yg purple tu saya >,<...hehe namanye dia ni yang paling panjang dalam family dia..nurhafizatul nasyuhah tapi panggil ija je..jauh bebenor bunyinye..dia kalau nak tau spesen sikit gan mak saya.. membebel adalah hobi dia agaknye..hahaha sedap je saya kutok kan..ish3 pe la maksu dia ni..hehe

ni anak sedara saya yang paling kecik buat masa ni lah..namanye farish irfan..dulu2 mak dia pnggil farish tapi kitorang panggil irfan sebab dulu de satu cite tu heronye nama irfan so lamanye melekat terus nama tu smpai mak dia pon dah terikot2 kitorang... kalau nak tau irfan ni perghh nakal gile..penat tau nak layan..tapi bile dia buat lawak pecah perot..haha akk saya cakap perangai dia ni sejibik dengan ayahnye..nakal ya amat..hahah

hahaha ni anak sedara saya yang paling cool sekali..namanye afiq aiman..saya pnggil afiq je sebab de sorang lagi pon nama nye aiman jgk.. afiq ni kalau nak tau setia gile gan awek dia..awek dari sekolah rendah tu.. haaii macam2 budak sekarang kan..tapi afiq ni awek2 pon blaja still top 5 dalam kelas..nampak je macam skema tapi ble jumpa kat luar memang bertukar 100 peratus...konon2 stylelis la tu..haha 

haaa yang ni aiman jgk..tapi faieq aiman..saya pon tak tau macam mane nama bleh nak dekat sama..dia ni satu umur jgk dengan afiq td..haa kalau nak tau aiman ni gile main game..semua jenis game dia main..and satu lagi dia ni gile duit..lw jumpe 20sen pon dia rembat..ala bese r kalau org gile duit ni maknenye kedekut kan..ha sama larh tu..dia ni saya rasa leh pegang title gile je..haha lagi satu aiman ni pnye mulut..perghh laser gile..tgk gile lg..dgn dia ni asyik perang mulut je..haa gile komik pon ye jgk...ish3 anak sedara sape larh ni


haha mcm mne ?? da kenal kan..semua pelik2 perangai..tp sebab diorang pelik la buat saya hepy tau x..kalau sorang takde tak sah raye kitorang...haha ok la sampai sini saja..
selamat hari raya aidilfitri!!! daaaa...^__^

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Free Bleeding Hearts Cursors at www.totallyfreecursors.com