Tuesday, 11 December 2012

impian!!!!!!

assalammulaikum.. >,<
.
.
.
(✌゚∀゚)☞
hye u all...thanks becoz sudi singgah diteratak buruk sye ni..hehhe
waaaa dah sebulan lebih rupenye aku tak update blog aku ni kan..
hehe korang rindu aku tak!! baik ngaku cepat!! cepat!!
hehe .>,<  aku rindu jugak to all my reader actually..

hurmmm....korang perasan tak kite dah nak tinggalkan
 tahun 2012 dan akan menyambut tahun 2013..
weh aku tak caye lah,,, rase macam sekejab je kan
dan bila tahun 2013 muncul,,,,,,,, 
jeng! jeng! jeng!
masa untuk aku berperang sudah bermula!!
aku dah nak ambik SPM lahhhh
 katakan ttttiiiiiddddaaaakkk!!! kepada kegagalan,,haha

ni lah masa untuk aku bangkit mengharumkan nama sekolah dan keluarga
dan yang paling penting merialisasikan impian aku
heheheheheh,,,
eceh macam nak bagi syarahan pulak.. 

oklah2 so sebenarnye aku nak cite impian aku
haaa korang sume kan mesti ada impian jugak kan
cume sama ada dah terlaksa atau tak je
sama lah macam aku,,kihkih

kalau korang nak tau aku ade beribu-ribu impian
huhuhu banyak tu!!
tapi aku tak nak la cite banyak2
buat menyemak je blog aku nanti..

so dekat sini aku just na share 5 impian yang insyaallah 
aku akan laksanakan

1. straight A in SPM... aku kan amek 10 subject, so aku impikan semua subject aku dapat A,,
tak kesah lah A+ ke A- ke yang penting A

2.lesen memandu...hehe aku kalau boleh sekarang jugak nak amek lesen 
tapi tak cukup umur lagi la nak amek lesen kete..hurmmm takpe2
saba saba suhada..tak lama dah tu

3. berdikari.. wahhh kalau korang mesti cakap aku nie mengada2kan
 tapi serious aku cakap aku nak keje and cari wit sendiri lepas spm nanti tapi
my mom tak kasi!! ohhh tidakk hancus la harapan aku gini
my mom suruh aku belajar belajar belajar
ye lah belajar2 jugak tapi aku nak jugak rase pegang duit sendiri 
dengan usaha aku,,, haih kenapalah aku anak bongsu!

4. kereta dan rumah..heheh kalau lah aku dah keje nanti 
first sekali nak ade rumah dan kete sendiri
baru lah berbaloi dengan usaha dan keje yang kite buat
betol tak! alah kalau gaji kecik sekalipon
dapat rumah dan kete yang kecik2 da lah
asalkan ade pon dah kire bersyukur ape,,kannnn

and lastly....

5. kawin..hahahahahahahah
impian paling gatai aku!! kihkih
bior lah ni impian aku ok
so korang2 tak suke tak payah bace k
dah pegi main jauh2...
hahaha
ye lah aku rase semua orang nak kawin kan
cume cepat atau lambat je jodohnye kan kan kan
aku?? hehe
kalau aku no komen lah bile2...
tapi kalau aku ade jodoh gan hero aku tu...
hehe kawin lah kot dalam 6 tahun akan datang!
hehehehe

oklah sudah cukup cukup sudah,,, cukup sampai disini saja
lebih baik aku berhenti dari aku terus merepek..hahah 
bye bye..muahhhh untuk korang ♥‿♥



terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Sunday, 21 October 2012

hatiku milikmu~~

assalamualaikum  ☜(˚▽˚)☞ 


setelah berbulan2 tak update blog..tetibe harini aku tergerak hati nak meng update blog kesayangan aku ni pulak..hehe
walaupon aku tau blog aku ni tak la sefamous blog2 yg lain tapi aku harap de la yang sudi bace..hehe (─‿‿─)  

kenapa aku menghilang diri??? nak tau?? 
sebenarnye..........
aku lame menghilang diri sebab exam final.. kalau tak nak jugak aku update2 selalu blog ni..ermm takpe2 lepas ni aku akan rajin kan diri aku untuk cerite kisah hidop aku okeyhhh!!

 kali ni aku nak share pasal seseorang...hehe 
rasa2 kan aku tak pernah cite pasal dia ni....
dia adalah watak utama dalam hidop aku sekarang...
dialah hero aku..(muke bngge,,hehe (¬‿¬)  )

jeng jeng jeng
nak tau tak sape???
jom jom kite skoding same2..hehehe


dah habis dah skoding????(¬▂¬)
hehe law na tau ni la hero hati aku...
yang baju hijau tu tau,,kalau yang merah tu adik ipar aku..(ececeh...≧◡≦)
kalau ade sape2 kenal laki aku ni kan..
sila2 la hai2 kat fb aku yekk..
hahahah selok la suhada ni..

serius aku sayang giler dekat dia...
kalau ditakdirkan aku ade jodoh dengan dia aku nak hari2 aku jatuh cinta dengan dia..
biar la kalau korang2 nak cakap aku tak betol pon..
asalkan aku bahagia..(>‿♥)

namanye aris (◕‿◕✿)
dia ni sama umor je dengan aku..
tapi lain sekolah~~~
kitorang tak rajin jumpe sebab dia jauh..
tapi bile dah jumpe rase cam nak peluk2 je..
saba saba suhada..hehe  (♥♥,) 
dugaan tu..!! 

seandainye dia ade bace blog aku ni,,
satu bende je yang aku nak dia tahu...
walau ape pon jadi
aku sayang dia sehingge akhir hayat aku..
dia adalah cinta pertama dan aku harap dia jugak cinta terakhir aku,,,..
kalau suatu hari nanti kalau ditakdirkan aku dan dia menghilangkan diri tanpa kabar berite...
buat papa: carilah mama dekat sini..blog ni..kisah hidop mama akan mama coretkan disini..(╥﹏╥) 
mama sayang papa~~~ 

    .★/(,")\♥♥(".)★★
                 ..★/♥\★★/█\★★
                 .★_| |_★._| |_ ★


okeyh la daripada aku melayan jiwang karat aku nih dan korang pon makin bosan nak bace,,,baik aku stop dulu k
tengok la kalau aku rajin nanti aku update lagi k..
kalau tade sape nak bace pon aku tak kesah yang penting aku nak tulis jugak..hahahaha

k la babai
jage diri elok2 k korang...
  <(' .' )> 





terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Sunday, 26 August 2012

tukar nama????

Assalamualaikum….


Aikk?? Tukar nama???? Nama ape???? Siapa???? Bile??? Kenapa????.....eh banyaknye soalan..rileks3 bab kata pepatah 'jangan biarkan hidup anda diselubungi misteriii'( smbil keluar asap)...huhuhuhu banyak pulak aku nak merepek ni..
ok2 firstly  sape tau jawapan untuk soalan tu seme aku bagi emmm RM 0.20 lah..duit raya tu...lw dapat jwb aku pos duit tuh...
ha cpat2 ...ala lambat la korang nih..ok lah meh aku bg tau answer nye….

Tada!!!! Sebenarnye aku dah tukar nama blog aku lah...
ala tak kan tak perasan kot nama at atas tu...huhu gempak r nama tu???...huyoo gempak gempak...
ok2 tak yah r puji lebih2...sory la aku tak perlukan publicity...hahaha….
actually nama untuk blog aku kan dulu memoridairi.blogspot.com jadi disebabkan aku dah bosan dengan konon2 nye memori dairi tuh so aku pon menukarkan menjadi nama yang ada makna la bagi life aku..wah gitu...
jadi tercipta la sipelangiharapan.blogspot.com….

Ok2 aku tau korang mesti nak tanye ape kena mengena aku dengan si pelangi kan...
so jawapanye aku lah si pelangi tu..hahha...
so kenapa pelangi???? 
Hehhe  jwpanye bnyak jd aku huraikanlah satu2….ehem ehem  faktor
                                                                  1.pelangikan banyak color pelik2...so aku pon mcm pelangi yg banyak perangai pelik2

2.pelangikan cantik..ehem ehem jd aku pon c jgk tp c untuk ceria la bkan cantik yek ahakk  

3.pelangikan kalau lepas hujan je muncul so mcm ak la lw bosan je bru rasa nak menaip dan muncul di alam maya ini...huhu
              
4. pelangikan ada macam2 warna so aku pon mcm tu jgk suka dress up mcm2 warna….
  
5.lastly suka hati aku la aku nak letak pelangi ke, guruh ke, petir ke kan blog aku...so it up to me la kan….hehe

So tu lah sebab nye aku jadi si pelangi….jd lepas nih lw jmpe pelangi ingat la at aku nih si sang pelangi...ahakk...
perasan je lebih aku nih kan...sabo je la…..
dulu tu sebab aku letak memori dairi sebab tak de sebab...
suke2 je…

Ade yang nk tanye ape perasaan aku tak??? Ala lw tak nak tanye pon xpe aku still nk bg tau jgk...
oh perasaan aku sekarang macam terlebih gula!! Sebabnye??
 Heh sebab akukan suke perasan jd aku bangge la sebab de yang sudi baca blog aku ni..hehe..spe ek????? 
Emm ala yang cute2 tu….spe??? Ala orang yg tengah baca ni la...
eh tengok tu dah senyum senyum..ala2 manisnye!! Manisnye!!
Ehem ehem( kadangkala kite terpaksa menipu kwn kite utk buat dia hepy selalu..ahakk)

Eh tengok mcm2 dah aku merapukan...oklah sampai sini saja!!!!  Semoga ceria selalu macam aku...ececeh puji diri sendiri nmpak!!.....hahahahh

Tata muah3x!!!

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Saturday, 25 August 2012

saya belajar~~

assalamualaikum...

xbnyk bende saya nk tulis harini tapi just nak bagi korang bace puisi( emm puisi kot..rasenye la..;-p)



Hari ini saya belajar…….
Iya belajar tentang pelbagai perkara……………

Saya belajar,
Bahwa tidaklah penting apa yang saya miliki,
Tapi apa yang penting,
Adalah apa yang patut saya hargai
Selagi  saya mampu

Saya belajar ,
Bahawa saya harus menghormati orang lain
Jika ingin orang lain meghargai saya

Saya belajar ,
Mengucapkan kata maaf
Tidak semestinya apabila melakukan kesalahan 
Tetapi tidak mahu dikuasai perasaan bersalah terus menerus
Walaupun pada hakikatnya saya tidak bersalah

Saya belajar ,
Bahawa saya harus memilih
Adakah menguasai sikap dan emosi lebih penting?
Atau sikap dan emosi itu yang akan menguasai saya?

Saya belajar,
Bahawa setiap manusia punya hak untuk marah
Tapi bukan beerti mereka harus membenci sesama sendiri

Saya belajar,
Sepahit -pahit kejujuran
Adalah lebih mulia
Berbanding semanis-manis pembohongan

Saya belajar,
Bahawa perlu masa bertahun-tahun
Untuk membangunkan kepercayaan 
Dan hanya beberapa detik saja untuk menghancurkannya

Saya belajar
 bahawa saya tidak dapat memaksa orang lain mencintai saya
tapi saya hanya dapat melakukan sesuatu yang
 bermakna untuk orang yang saya cinta

saya belajar,
saya harus bersabar 
walaupun pelbagai halangan yang datang
kerana setiap dugaan pasti ada hikmah disebaliknya

saya belajar,
setiap manusia melakukan kesilapan dan kesalahan
jadi belajar memaafkan dan menerima orang lain
kerana saya juga seorang manusia 

saya belajar ,
bahawa jika seseorang tidak menunjukkan perhatian
seperti yang saya inginkan
bukan beerti bahawa dia tidak mencintai saya

saya belajar,
bahawa dua manusia dapat melihat sebuah benda yang sama
tetapi dari sudut pandangan yang berbeza

jadi belajarlah
semoga anda sentiasa sedar dengan setiap perkara dan harus 
berbincang dengan orang lain tentang tindakan yang kita ambil
kerana setiap tindakan kita kadang-kadang tanpa kita sedari 
telah melukakan hati orang yang kita sayangi 

                           
salam sayang,                                                                                                                                                                                   suhada  

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Monday, 20 August 2012

anak sedara saya~~~

assalamualaikum ^__^
.
.
lame kan saya tak update..(ehem2 harini nk gne perkataan  saya plak la..) kadang2 bukan saya taknak update blog..nk sangat2 tapi xde idea la, busy la, intrnet lembab la,..ish3 macam2 hal...oklah alang2 saya dah nak update ni rasenye tak lambat lagi kan kalau saya nak mengucapkan selamat hari raye aidilfitri kepada semua rakan blogger dan rakan yg mengenali saya..maaflah kalau selame ni saya de terkasar bahasa...maklum la saya hanya manusia biasa yang kadang2 tu ade jgk buat salah dan tak sedar akan kesilapan itu...

oklah harini saya just nak bg korang berkenalan dengan anak2 sedara saya yg cute2 tu...haha nak kate cute tu bleh la..janjide rupakan..jom2 tengok gamba2 ni seme

 ok yang dgn saya tu nmenye ain hidayah...comel x?? haa lw nk tau ni la anak sedara saya yang paling sopan dan ayu sekali..main bunga api pon takot..ain ni kalau nak lalu depan saya amat2 lah sopan..siap tunduk lagi bila jalan..tapi bila dia marah..haha senyap semua..harap je kecik tapi dia pnye nasihat macam budak besa,,huhu sabo je la

ok ni la anak sedara saya yang paling tua sekali..hehe dia ni sebaya je gan saya..tapi control maco kuat..namanya faiz hakimi..ee kalau cakap dengan dia ni asyik nak menang je..pelik sungguh dia ni

haa yang si cantik manis ini namanya nurul izzati.. korang tengok  budak kecik lagi kan tapi kalau cite bab pakwe..perghh kalah saya..ni kalau nk tau ramai ni peminat..


 ok anak sedara saya yang tudung biru tu tau..yg purple tu saya >,<...hehe namanye dia ni yang paling panjang dalam family dia..nurhafizatul nasyuhah tapi panggil ija je..jauh bebenor bunyinye..dia kalau nak tau spesen sikit gan mak saya.. membebel adalah hobi dia agaknye..hahaha sedap je saya kutok kan..ish3 pe la maksu dia ni..hehe

ni anak sedara saya yang paling kecik buat masa ni lah..namanye farish irfan..dulu2 mak dia pnggil farish tapi kitorang panggil irfan sebab dulu de satu cite tu heronye nama irfan so lamanye melekat terus nama tu smpai mak dia pon dah terikot2 kitorang... kalau nak tau irfan ni perghh nakal gile..penat tau nak layan..tapi bile dia buat lawak pecah perot..haha akk saya cakap perangai dia ni sejibik dengan ayahnye..nakal ya amat..hahah

hahaha ni anak sedara saya yang paling cool sekali..namanye afiq aiman..saya pnggil afiq je sebab de sorang lagi pon nama nye aiman jgk.. afiq ni kalau nak tau setia gile gan awek dia..awek dari sekolah rendah tu.. haaii macam2 budak sekarang kan..tapi afiq ni awek2 pon blaja still top 5 dalam kelas..nampak je macam skema tapi ble jumpa kat luar memang bertukar 100 peratus...konon2 stylelis la tu..haha 

haaa yang ni aiman jgk..tapi faieq aiman..saya pon tak tau macam mane nama bleh nak dekat sama..dia ni satu umur jgk dengan afiq td..haa kalau nak tau aiman ni gile main game..semua jenis game dia main..and satu lagi dia ni gile duit..lw jumpe 20sen pon dia rembat..ala bese r kalau org gile duit ni maknenye kedekut kan..ha sama larh tu..dia ni saya rasa leh pegang title gile je..haha lagi satu aiman ni pnye mulut..perghh laser gile..tgk gile lg..dgn dia ni asyik perang mulut je..haa gile komik pon ye jgk...ish3 anak sedara sape larh ni


haha mcm mne ?? da kenal kan..semua pelik2 perangai..tp sebab diorang pelik la buat saya hepy tau x..kalau sorang takde tak sah raye kitorang...haha ok la sampai sini saja..
selamat hari raya aidilfitri!!! daaaa...^__^

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Friday, 20 July 2012

outdoor 4sn

assalamualaikum ^___^
.
.
.

wah..wah..wahh....lamenye aku tak update blog kan...dah dekat sebulan jugak la rasenye...em actually banyak juga perkara yang menarik sebelum2 ni tapi aku tak sempat nak share kat dalam blog aku nih becoz busy giler semenjak dua tiga menjak ni...tension tau tak sebab assignment belambak giler...aku rase macam nak jammed dah kepala otak aku nih...selamat tak gile je lagi huhu (~,~)...

 
Sebenarnye aku bukan menghilang ye..sebab ade membe aku cakap aku menghilang..ish3 aku tak hilang le just tersorok je kat mana2..hehe >,<
lepas je kenduri rumah aku sebulan yang lepas….sekolah aku mengadakan sukan tahunan..lepas tu seminar la….lepas tu amek result pekse le..kenduri rumah sedara mara lagi…huhu macam2 hal…

hehe ni pon smbil aku update blog smbil wat homework fizik yang cikgu kasi…kang lw aku tak siap sia2 je berjemur kat tengah panas terik…dah r aku punye kulit tak berapa nak putih lepas tu tambah berjemur lagi…huhu alamatnye putih terus la kulit aku..hahhahahah

 
Eh eh aku update hari ini sebenarnye aku nak cite tentang budak2 kelas aku yang wat outdoor petang tadi…hehe nak kate outdoor tu la sangat cume lepak2 same2 sambil makan beger and ais blanded…..agak kucar jugak r petang tadi bile beger yang dah tempah tu tak cukop…sian membe aku yang tak dapat tu..huhu…tak pe le lain kali aku plak blaje ye…hehe

 
Kitorang wat outdoor tu sebab sok dah pose so kitorang wat la makan ramai2 smbil lepaskan hajat yang dah lame tak makan beger tu…best jugak bile lepak ramai2 nih…
part yang aku merempit tu lagi la…hahaha smpai terbang tudung ak…tapi aku race sorang2 je..huhu sdih siot ;-( ….mane taknye yang lain tu bawa moto macam kura2…huh sabo je la…asal aku suruh laju sikit..
ayatnye sokmo macam ni ‘ktorang menghayati keindahan alam sambil bawa moto’…aku time tu rase cam nak sekeh2 je kepale sorang2… keindahan alam ape kebendenye law semata2 nak pegi kedai beger..tak logik kan…
aku pon bukan nye nak bawa laju2 cume bese la aku kan suke kejar masa (ye ke??)….kang balik rumah lambat alamatnye tido luar r jawabnye….mklum la mak aku tu straight skit…hehe
 
Em aku rase malas la pulak nak cite panjang2…so aku shortkan sebenarnye aku just nak ucapkan SELAMAT  MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK….semoga korang pose la bulan Ramadan ni ye…wajib tu tau…ha solat pon wajib jugak nanti kang pose buat tapi solat tinggal…pe cite en…sia2 je pose korang tu…ish3

sampai sini je
^_______^
 ...........tata............


terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Thursday, 14 June 2012

akhirnye,,,,,,,,,

Assalamualaikum….
.
.
.
.
Yeahaa…..banyaknye benda aku nak cite!!!...
lame juga aku menyepi kan kan kan…
Ok korang nak tau tak???(psstt..kne tnye dulu kan..heh)
 kalau tak mo tau tak pe la..pegi main jauh-jauh..
Okey la kalau nak tau meh aku cite sikit pe yang berlaku dekat aku sejak aku menghilang ni…..

Jeng……jeng…jeng……..


Yang pertama…akhirnya tamat jugak kenduri dekat rumah aku seminggu yang lepas..huhu penat gila wooo..
Macam aku pulak yang kawin..huh tragis sungguh!!
Pape hal pon aku puas la jugak sebab ape yang aku rancang nak buat akhirnya menjadi ,,,,,,,(ececeh suhada macam kau pulak wedding plannernyee =p)


 

Yang kedua…akhirnya majlis sebelah perempuan dua-dua dah selesai..alhamdulilah majlisnye sebelum rumah aku kenduri jadi tak la kalang kabut sangat kan..dan yang syokknyee
Hantaran dua-dua orang abang aku tu aku yang create kan tau…jangan buat muka pelik ye(-_-``)..percayalahhhhhhhhh( ~O~)


Yang ketiga….akhirnya cuti sekolah dah habiss…uwawawa sedihnye nak cuti nak cuti lagi ;-(..
rasa macam cuti kali ni kan sekejab sangat..
ishhh tak suka tau…kalau nak cuti lagi boleh tak???? Boleh la boleh la
selamat la aku sempat juga pegi jalan2 ronda2 kuala rompin…kalau tak maksudye tak bermakna la cuti sekolah aku…huhu

 
yang keempat…akhirnya aku dapat jugak shopping habis-habisan!!
Yeahhh….hahaha rm300 lebih jugak la guna untuk beli barang2 yang aku suka…cuba agak aku beli ape????
Jeng..jeng..jeng..
mesti la aku beli kasut,beg,selendang,baju,n macam2 lagi la…kalau nak senaraikan alamatnye esok tak abis..
(ok..yg tu aku tipu)hahaha
Ish ish ish sian mak aku habis duit nye aku buat pegi shopping…hehe nak buat macam mane dah mak aku yang kasi…
aku just gunakan duit tu  kejalan yang suci je muhahaha..(bnyk la ko pnyer suci)

 
Ok ape lagi ek yang akhirnye..emmm tak ingat la tapi nanti kalau aku ingat aku post lagi…
korang tinggal sediakan mata je untuk membaca yekk…
Kalau bosan tak payah baca..
hehe kan senang…ok la aku pon dah merapu+meraban ni..
baik aku stopkan dulu
Pape pon thanks sebab sudi baca…

Tata!!!!^___^

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Monday, 28 May 2012

penat oh penat.....

assalamulaikum ^__^
 <3

 first of all aku nak berterima kasih la kat korang yang sudi-sudi singgah blog aku yang tah pape ni..hehe
maklum la budak sekolah ni bukan de cite sangat nak sharing2 ni..
citenye pon cite yang sama je..sekolah,membe,sekolah,membe
tu je la yang aku tau..huhuhu

lame aku mendiam diri ni pon kes exam...law tak asal ada masa je layan fb atau blogwalking blog orang lain...
kadang-kadang aku terpikir jugak..asal la bosan sangat rentetan hidup aku ni..emmmm tak extrem lansung kan kan...
 

..........................

hooreyyy...akhirnya exam aku abis jugak minggu lepas
tapi kan yang sedihnye time tu jugak la aku kene siapkan hantaran abang aku...maklum la abang aku nak kawin dah...lepas tu aku jugak la yang kene ciapkan hantaran dia...sebab aku je satu-satunya adik pempuan diorang...huhu terpaksa tau!!
  
ni pon tengah penat lagi nak uruskan rumah aku nak kenduri sambut menantu minggu depan....
rasa cam bukan dalam mood cuti sekolah je..sebab kenduri sana sini....
pape hal pon thanks to kakak-kakak iparku yang sedia membantu...
huhu ringan sikit beban aku...dah la rumah tungang terbalik....
tak daya aku nak kemas-kemas segala sorang2....


emm...sebenarnye banyak bende lagi aku nak cite...
tapi memandangkan aku banyak lagi nak buat ni aku stop dekat sini je la yek....
lepas kenduri nanti aku nak update banyak-banyak...muahahahaha
 
ha satu lagi  aku nak jemput datang kenduri rumah aku(bukan aku yg kawin yek,,abang aku).....nanti cakap aku cite pasal aku nak kenduri tapi tak menjemput pon...so tak mo la macam tu yek...
rumah aku kenduri pada 3.6.2012...ari ahad...alamatnye keratong 4 je(faizi &fariza n saiful&aida)..sambut menantu nye serentak dua orang abang-abang aku...
yang tak kenal aku tu buat2 kenal sudah....hakhak


k la tata  >,<
 

terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

Free Bleeding Hearts Cursors at www.totallyfreecursors.com