Thursday, 26 April 2012

hatiku berkata-kata~~~

.
.
hye..thanks all sudi singgah sini ^_^...lamanye aku tak update entry kan kan...
ase macam dah bertahun tahun (hehe tipu je..)

emm sejak akhir2 ni aku asyik busy je..
.maklum la minggu depan aku dah nak exam so kene la ready from now..... kene fokus fokus

err hatiku berkata-kata???..seram je tajuk aku kali ni kan...haha gimik je tu..
actually entry kali ini aku bukan nak berstory mory or nak bertip-tip
but kali ini aku nak berpuitis tentang hati(ececeh) 

sebelum korang cakap aku ni minah jiwang baik aku bagitau sekarang...
puisi ni kawan aku yang suruh postkan kat entry aku...
so memandangkan aku memang baik hati >,<
aku postkan la jugak...

sebelum baca aku harap korang hayati 
maksudnye yang tersirat lagi tersurat
.(de gaya ayat jiwang2 tak...hehe)
sila baca dengan penuh penghayatan yek
.
.
.
hidup ini tak selalunya indah 
tapi bukannya  selalu derita
orang kata.....
kalau hidup selalu derita 
pasti di akhirnya akan bahagia
tapi....
kalau hidup selalu bahagia
akan deritakah dipenghujungnya??
orang kata...
cinta itu akan membuatkan kita bahagia
tapi...
kenapa ada yang derita bila
mencintai dan dicintai??
orang kata...
nak bahagia kita kenelah
berusaha dan bersabar
tapi....
ada ke cara nak mengelakkan 
daripada derita yang berterusan??
orang kata...orang kata...orang kata....
kenapa kita kene dengar orang kata??
bukankah kita juga berhak untuk berkata-kata??
kataku...
derita+bahagia adalah sahabat sejati
tanpa derita kita takkan pernah nak berusaha
untuk menghargai kebahagiaan yang ada didepan mata
tapi..
tanpa bahagia juga kita takkan pernah tahu
bahawa deritalah yang mengajar kita segalanya
kataku...
bahagia dan derita
tanpanya, takkan lengkap sebuah kehidupan
seperti adam dan hawa yang saling melengkapkan
seperti kumbang dan bunga yang saling memerlukan
seperti air mata dan ketawa yang membuat hidup bermakna

bahagia dan derita itu pernah dilalui oleh semua
selagi mereka digelar manusia dan 
selagi mereka masih berpijak dibumi yang nyata
takkan pernah lari dari kebahagiaan dan kekecewaan

ketahuilah..
kehidupan ibarat sebuah novel yang tiada sesiapa tahu
penghujungnya...
tapi harus bersedia untuk melalui setiap rentetanya

sekian....
.
.
.

diambil dari raja azyan munirah..
 ditulis dan dikreditkan oleh suhada(it's..me)
terima kasih kerana sudi membaca
tata >,<


P/S: terharu tak???....so itu je yang aku nak tulis...
kalau rajin komen la yek...^_^
 


terima kasih kerana sudi membaca..kalau rajin komen la yek

2 comments:

Florist said...

:D goodluck ya

Kuchiki EnnaMoon said...

ya allah, indahnya kata kata puisi ni :)

Free Bleeding Hearts Cursors at www.totallyfreecursors.com